Vi fortsætter successen med at plante træer i lokalområdet og i år tager vi med Klimakaravanen til det grønne område nordvest for kalundborg, også kaldet ”Den Grønne Kile”. Her planter vi en lille frugtplantage med populære danske frugttræer og buske, som eleverne senere kan besøge og plukke fra.
Som optakt til den træplantningen arbejder klassen med projektets materialer, der sætter fokus på træernes betydning for klimaet. Materialerne er udarbejdet af ”Skoven i Skolen” og medfølger i klassesæt. Først introduceres eleverne til klimakampen og træernes betydning for CO2 balancen. Det gøres til en begyndelse ved læsning af elevhæftet ”Træets kredsløb og klimaet”, hvor træernes betydning for klimaet forklares gennem tekst og billeder.
Hvornår skal træerne plantes, og hvilke træsorter skal helst plantes ved siden af hinanden? Hvad er et ammetræ? Og hvilke træer gør størst gavn i klimakampen? Disse og mange andre spørgsmål besvares i materialet, der danner optakt til, at eleverne selv er med til at plante træer i lokalområdet.
Inddrag faget Dansk i forløbet
Der er også en god mulighed for at inddrage faget dansk og lave et tværfagligt forløb. Til dette kan I arbejde med bogen “Skovens træer” , som er en lille bog om 12 danske træer. I bogen fortæller ræven en lille fabel om hvert af de 12 træer. Til hvert kapitel er der forslag til aktiviteter der supplerer fortællingerne samt mange gode tegninger af blade, blomster, frø og frugter.
Træplantningsevent med aktiviteter
I forbindelse med træplantningen har vi lavet tre andre læringsaktiviteter, så at den samlede undervisningstid bliver på 2 timer. Når I har gennemført er der mulighed for at spise madpakker og I kan supplere frokosten ved vores bålfade, hvor eleverne kan riste skumfiduser inden vi siger farvel og tak for denne gang. På en af posterne møder eleverne en præst, der fortæller eleverne om Ask Ygdrasil, Livets Træ og andre vigtige træer i religionen og litteraturen.